nieuws

HoogOverijssel hekelt 'drammerige toon' in document over uitstel opening vliegveld

HoogOverijssel hekelt 'drammerige toon' in document over uitstel vliegveld
HoogOverijssel hekelt 'drammerige toon' in document over uitstel vliegveld
Ben Schrijver, mede-oprichter van HoogOverijssel, is verrast door de 'drammerige en paniekerige toon' van het document dat de provincie Flevoland, de gemeente Lelystad en Lelystad Airport publiceerden. Volgens Schrijver overdrijven de partijen de economische schade die de provincie lijdt wanneer de opening van het vliegveld wordt uitgesteld.
'Uitstel van Lelystad Airport leidt tot directe economische schade voor Lelystad en Flevoland en verzwakt de internationale connectiviteit van Nederland en de concurrentiepositie van de Metropoolregio Amsterdam'. Dat menen de provincie Flevoland, de gemeente Lelystad en Lelystad Airport in het document.
Volgens Schrijver valt dat reuze mee. "De Flevolandse economie draait op volle toeren. De werkloosheid daalt, er komt een grote haven, de snelweg A6 wordt verbreed en Lelystad haalt het ene na het andere grote bedrijf zoals Inditex binnen", aldus Schrijver.
De oprichter van HoogOverijssel zegt Flevoland dit succes van harte te gunnen, maar vindt dat de partijen zich gedragen als 'het verwendste jongetje van de klas'. Volgens Schrijver weegt het negatieve effect op de economie niet op tegen de milieuschade en geluidsoverlast in omliggende provincies. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.