nieuws

Noodzakelijke reparatie aan leidingen stadsverwaming Almelo; hele wijk morgen in de kou

Er was onduidelijkheid over de reden, maar de afsluiting van de stadsverwarming in de wijk Windmolenbroek in Almelo morgen gaat wel gewoon door. Niet om nieuwe houtgestookte biokachels te plaatsen zoals een informatiebrief lijkt te suggereren, maar om noodreparaties aan de leidingen uit te voeren.
In een informatiebrief van netbeheerder Cogas worden cliënten geïnformeerd over de vervanging van de ketels van de stadsverwarming. Ook wordt uitleg gegeven over de aansluiting van de nieuwe biokachels. Daarna is de melding te lezen dat woensdag 13 december de warmtetoevoer vanaf negen uur 's ochtends wordt afgesloten.
De suggestie wordt gewekt dat die afsluiting te maken heeft met de installatie van de nieuwe ketels. Een ongelukkig moment, want midden in december zit niemand te wachten op het afsluiten van de warmte. Maar volgens een woordvoerder van Cogas is er wel een goede reden van de afsluiting.
"Op twee plekken in de leidingen is lekkage ontstaan. Die moet gerepareerd worden om erger te voorkomen", aldus de woordvoerder. De afsluiting van de warmtetoevoer duurt tot uiterlijk zes uur morgenavond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.