nieuws

Opnieuw verdachte aangehouden voor brandstichting aan de Bongerd in Almelo

Woning aan de Bongerd in Almelo verwoest na brandstichting
Woning aan de Bongerd in Almelo verwoest na brandstichting
Een 31-jarige vrouw is maandag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningbrand in Almelo, begin juni. Dat is in het programma Opsporing Verzocht bekendgemaakt. De politie laat verder nog niets los over de verdachte. Voor de brand werd eerder al een 23-jarige man uit Apeldoorn aangehouden.
Er is een verband tussen de brand aan de Bongerd en een brand aan de Palestrinastraat in november, meldde de politie eerder al. De 23-jarige man uit Apeldoorn zit vast voor beide branden, voor de brand aan de Palestrinastraat werd ook een 18-jarige man uit Heerde aangehouden.

Beloning

De politie is nog op zoek naar een andere verdachte van de brand aan de Bongerd. Het gaat om een mogelijke bekende van de man uit Apeldoorn. Voor het oplossen van de brand staat een beloning van 7500 euro uit.
De aanleiding van de brandstichting aan de Palestrinastraat is vermoedelijk een conflict in het criminele milieu. De politie denkt dat de aanslag niet was gericht op een vrouw die op dat moment in het huis was, maar op een familielid. Da familielid was op het moment van de brand niet in de woning. De vrouw kon op tijd uit de woning komen.

Motief

De verdachten uit Apeldoorn en Heerde werden door agenten gezien toen ze met hoge snelheid van de brandende woning wegreden in een auto. Ze zijn meteen aangehouden. 
Voor de brand aan de Bongerd is nog geen motief gevonden, aldus de politie. Bij die brand wist een 60-jarige vrouw net op tijd te ontsnappen. Mogelijk is de brandstichting een vergissing geweest. De politie onderzoekt wie mogelijk het doelwit had moeten zijn. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.