nieuws

Speelfilm over grote bankroof in Almelo in de maak

Filmproducent Niels Neeskens uit Almelo is bezig met de verfilming van 'Het Verzet Kraakt'. De film gaat over de grootste bankroof aller tijden die werd uitgevoerd in Almelo en zal uiteindelijk de naam 'De Kraak' dragen.
"Er zijn zo veel mooie scenes, maar het script ligt nog niet klaar. We zijn druk bezig nu met het verhaal. We hebben al wat namen van acteurs in gedachten, maar dat ga ik nu niet noemen. Dat kan ook niet. Het is nog te voorbarig. In Twente worden nu twee films in een jaar gemaakt. Dat is heel bijzonder. Dit is echt een verhaal dat goed is voor Twente. We hopen ook echt dat het gaat leven onder de bedrijven hier, zodat we wat sponsoring uit het bedrijfsleven krijgen". 

Roof

Op 15 november 1944 overvallen verzetsstrijders een filiaal van de Nederlandsche Bank in Almelo. Daarbij maken de verzetsstrijder 46,1 miljoen gulden buit. Een recordbedrag tot op de dag van vandaag. De overval lukt, maar een paar weken later hebben de Duitsers het geld weer terug. Een deel van de verzetsmannen wordt opgepakt en sterft in de kampen. Een enkeling overleeft de oorlog. 

Theatervoorstelling

Afgelopen jaar werd het verhaal over de grootste bankroof aller tijden al uitgevoerd op de bühne, met 22 volledig uitverkochte shows. Het onderwerp smaakt blijkbaar naar meer. "We hebben net als bij het theaterstuk veel vrijwilligers nodig. We gaan voor een zo groot mogelijke crew uit Twente. In 2019 moet de film in première gaan". 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.