Nieuwe thema's Kerst in Oud Kampen en Dickens Festijn in Deventer

De binnensteden van Kampen en Deventer veranderen dit weekend weer in een openluchttheater tijdens Kerst in Oud Kampen en het Dickens Festijn. Het straattheaterfestival in Kampen trekt jaarlijks 90.000 bezoekers, het Dickens Festijn vaak nog veel meer.Â

Zowel tijdens Kerst in Oud Kampen als het Dickens Festijn in Deventer worden bezoekers mee teruggenomen in de tijd. Met historische doorkijkjes en personages uit de kerstverhalen van Charles Dickens. 

Achttiende editie

Bedenker en artistiek leider Jan Liefting organiseert het evenement in Kampen nu voor de achttiende keer. "We hebben verschillende thema's. Een winterthema, de historische visserij, de nostalgische kermis, de rode dames. We hebben er echt heel veel. En het ziet er fantastisch uit dit jaar."

Het openluchttheaterfestival is op 16 en 17 december van 16.00 tot 21.00 te bezoeken. De samenvatting wordt op Eerste Kerstdag om 14.00 en 15.00 uitgezonden op TV Oost.

Het Dickens Festijn in Deventer wordt al voor de 27-ste keer georganiseerd. In Overijssel Vandaag zegt VVV-directeur Hein te Riele: "Waarom zou je nog naar een kerstmarkt in Duitsland gaan? Langs de IJssel is het te doen!"  

Deel dit artikel: