nieuws

De politie vraagt uw hulp in Onder de Loep

Onder de Loep
Onder de Loep
In Onder de Loep voor diverse inbraken, diefstallen en een ramkraak in onze provincie. Wie heeft tips of herkent de personen op de bewakingsbeelden?

Deventer, pogingen inbraak bij juwelier

Bij een juwelier op het Karel de Groteplein wordt in een korte periode drie keer geprobeerd in te breken. Bij iedere poging op 15 augustus, 6 en 13 september, zijn twee personen, die de toegangsdeur proberen te forceren,  vastgelegd door de bewakingscamera’s. Deze beelden komen in de uitzending aan de orde.

Dalfsen, inbraak in schuur

Op vrijdagochtend 28 oktober rond 02.45 uur wordt er ingebroken bij een schuur aan de Hofmanstraat. Bij de inbraak wordt o.a. veel gereedschap weggenomen. De inbreker is vastgelegd door een bewakingscamera. Wie kent of herkent deze onbekende man?

Hengelo, inbraak in woning

In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 juli wordt ingebroken bij een woning aan de Veluwestraat. Er worden veel waardevolle spullen weggenomen. zoals zilverwerken, laptop, horloge, kluis met sieraden en belangrijke papieren. De totale schade bedraagt ca. €17.000. De inbreker is vastgelegd door een bewakingscamera. Deze beelden worden in de uitzending getoond. Wie kent of herkent de onbekende inbreker?

Ommen, diefstal iPhone

Op maandag 26 september toont een onbekend stel met een baby in de kinderwagen in een winkel interesse in een kachel. Het stel spreekt gebrekkig Engels. Ze rommelen wat bij de mobiele telefoons en hierbij gaat het alarm af. Uiteindelijk rekenen zij een oplader af. Tien minuten later ontdekt een medewerker dat er een iPhone weggenomen is. Op beelden is te zien dat een andere, onbekende man de telefoon weghaalt en in zijn zak stopt. Wie kent het stel en de onbekende man?

Zwolle, diefstal uit fietstas

Op dinsdagmiddag 19 september parkeert een inwoonster van Zwolle haar fiets voor een winkel in de Assendorperstraat. Korte tijd later loopt er een onbekende jonge vrouw langs die die fietstas van de geparkeerde fiets opent en er een tas uit haalt. Beelden van de jonge vrouw en de diefstal worden in de uitzending getoond. Wie herkent haar?

Zwolle, diefstal uit tas in supermarkt

Een inwoonster van Zwolle doet op vrijdag 15 september boodschappen bij een supermarkt aan de Dobbe. Onderweg naar huis wordt zij aangesproken door een jongen en meisje die ze ook in de supermarkt zag. Even later belt de bank op omdat er veel geld is opgenomen van haar rekening. Op bewakingsbeelden van een bank in Zwolle en in Meppel is te zien dat een jongeman geld van haar rekening pint. Wie kent of herkent de onbekende pinner?

Almelo, overval op avondwinkel

Op woensdagavond 6 december rond 23.45 uur wordt geprobeerd een avondwinkel aan de Oranjestraat te overvallen. De winkelier verklaart dat een persoon met een bivakmuts op de winkel binnen liep en onder bedreiging van een wapen om geld vroeg. De winkelier maakte een onverwachte beweging, waarna de verdachte er vandoor rende in de richting de Molenstraat / Vriezebrug. 

Gramsbergen, ramkraak pinautomaat met vrachtwagen

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december rond 04.15 uur vindt er een plof/ramkraak plaats op een geldautomaat aan de Bezantijnenstraat. Hierbij is gebruik gemaakt van een gestolen vrachtwagen. De politie heeft verschillende vragen die in de uitzending aan de orde komen.
Deze zaken zie je in Onder de Loep op donderdag om 17.45 uur, herhaling elk uur. De uitzending wordt herhaald op zondag vanaf 17.45 uur. Kijk voor alle uitzendtijden in de TV gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.