nieuws

Deur vernield en ingebroken bij om het leven gebrachte Ali Aydin uit Enschede

De politie heeft nog geen duidelijk beeld van wat er is gebeurd rond het huis van Ali Aydin uit Enschede. De Turkse Aydin, 44 jaar, werd maandag dood gevonden in een steegje tussen twee huizen aan de Schietbaanweg, in de Enschedese wijk Twekkelerveld.
Twee weken geleden is bij zijn huis een deur vernield. Er is in die periode ook bij hem ingebroken. "Maar van beide voorvallen is geen aangifte gedaan", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff.

Neergeschoten

"Het lijkt erop dat hij is neergeschoten", zegt Westerhoff. "We kunnen dat nog niet met zekerheid zeggen omdat sectie dat definitief moet uitwijzen. Wel weten we dat er de laatste tijd opvallende dingen rond zijn woning gebeurden. Zoals die vernielde deur en de inbraak." 
Bij die inbraak zijn ook spullen gestolen. "Maar het is ons nog niet duidelijk welke. Daar krijgen we graag meer informatie over", aldus Westerhoff.

Hennepkwekerij

Dat er maandag geen sneeuw op het dak van de woning van Aydin lag viel meerdere mensen meteen op. "We hebben inderdaad een hennepkwekerij in de woning gevonden", zegt Westerhoff. "Alleen weten we niet zeker of die kwekerij van hem was.
We onderzoeken van wie die kwekerij was en krijgen daar graag tips over. Ook willen we weten wie daar de laatste tijd vaak over de vloer kwamen."

Bigshopper met hartjes en Barcelona erop

Aan de Voermanstraat in Enschede is gisteren een tas gevonden. Een opvallende bigshopper met hartjes en de tekst 'Barcelona' erop. In de tas zat een vuurwapen en inbrekersgereedschap. De politie onderzoekt of die spullen iets te maken hebben met het misdrijf.
De politie wil weten wie heeft gezien dat die bigshopper aan de Voermanstraat is achtergelaten. Dat moet zijn gebeurd tussen zondag en woensdag. 

Wie heeft iets gezien?

De politie heeft een groot team op de zaak gezet, vertelt Chantal Westerhoff. "We hopen dat getuigen van het incident aan de Schietbaanweg zich bij ons melden. We willen graag mensen spreken die hem de zondagavond nog hebben gezien."
"Ook komen we graag in contact met mensen die hem de laatste tijd nog gezien of gesproken hebben. Misschien heeft hij iets losgelaten over een mogelijk conflict dat hij had."

Tips?

Bel met de tiplijn van de politie: 0800 – 6070 (gratis nummer). Informatie doorgeven zonder dat de politie achter uw gegevens komt? Tip dan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. 
Vertrouwelijk met iemand spreken bij het Team Criminele Inlichtingen kan ook, bel dan 06 - 33 61 55 35. Mailen met het team kan ook via tgo-iran.oost-nederland@politie.nl 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.