'Het dak gaat eraf bij Schlager Symphonica in Enschede'

Het dak gaat er morgenavond af in Hangar 11 op vliegveld Twente bij het muziekspektakel Schlager Symphonica. 'Lass die Sonne in dein Herz' is het thema van het Nederlands en Duitstalige festival. Meezingen in een Duitse ambiance in een combinatie tussen symfonie en schlager zijn de ingrediënten.

Willie Oosterhuis is te gast in Overijssel Vandaag en vertelt over zijn nieuwe muzikale avontuur. "Het wordt een fantastisch feestje, op niveau. Een prachtig orkest, en mooi podium. Ik ben altijd al gepakt door Nederlandstalige muziek en rock, uiteindelijk groeide dat bij mij door naar Schlager. De mensen zijn prachtig en daar genieten we van, het zingen is zo belangrijk. Iedereen met elkaar."

Willie en RTV Oost gaan ouderwets weer door een deur. "Het is een beetje thuiskomen, het lucht op en ik heb er heel veel zin in."

Uitzending Oudejaarsavond TV Oost

Schlagersterren die er op treden, zijn Schlagerboyband VoXXclub, Die Gruppe Wind, Otto Lagerfett, Die Tolle Leute, Annabel Anderson, Folkert Hans, Wendy Kokkelkoren en Edda. En hét huisorkest van SchlagerSymphonica is Guido's Orchestra onder leiding van Guido Dieteren.

Er worden morgenavond opnames gemaakt door TV Oost en iedereen die geen kaartje heeft kan toch meegenieten, want Schlager Symphonica wordt Oudejaarsavond om 23.25 uur uitgezonden.

Deel dit artikel: