nieuws

Jan Terlouw roept partijgenoten op: stem voor uitstel Lelystad Airport

Jan Terlouw
Jan Terlouw
Voormalig D66-minister en vicepremier Jan Terlouw is tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Hij vindt dat zijn partijgenoten in de Tweede Kamer voor uitstel van de uitbreiding van het vliegveld moeten stemmen.
Dit zegt hij in een interview in de NRC. Volgende week debatteert de Tweede Kamer met de minister over de uitbreiding. De partij van Terlouw heeft nog geen keuze gemaakt.
"Het hele vliegverkeer moet grondig worden hervormd. Dat je voor een tientje naar Barcelona kunt vliegen is toch idioot? Dat is goedkoper dan met de bus naar Breda", zegt Terlouw. Hij pleit voor een vliegtaks. 

Ruimte om voor uitstel te stemmen

Volgens Terlouw biedt het regeerakkoord ruimte om voor uitstel van de opening van het vliegveld te stemmen. "Er staat in dat Lelystad een vakantievliegveld wordt, maar opening in 2019 wordt niet genoemd."
"Ze moeten zich houden aan het regeerakkoord en tegelijk de ruimte nemen die er is om af te wijken. Het lijkt dat de ruimte er is om voor uitstel te stemmen. Doe dat maar, zeg ik dan."

Jan Terlouw Lezing

Vanavond is de Deventer Schouwburg het toneel van de eerste Jan Terlouw Lezing, waar hij zelf gaat spreken. Alle duizend kaarten zijn uitverkocht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.