nieuws

Over drie maanden weer pinnen op plek van plofkraak Gramsbergen

Het pand raakte zwaar beschadigd na de kraak
Het pand raakte zwaar beschadigd na de kraak
Op de plek waar twee weken geleden een plofkraak plaatsvond in Gramsbergen, kan naar verwachting over drie maanden weer gepind worden. Rabobank heeft een vergunning aangevraagd om een pinbox tegenover het getroffen pand te plaatsen.
Dat pand is nog steeds zwaar beschadigd. In overleg met de betrokkenen heeft de Rabobank ervoor gekozen om niet met een geldautomaat terug te keren in het pand aan de Bezantijnenstraat, maar om een opzichzelfstaande pinbox te plaatsen aan de overkant van de straat. 

Vergunningstraject gestart

Als alles volgens planning verloopt, verwacht de Rabobank de pinbox eind maart te kunnen plaatsen. "We begrijpen dat het erg vervelend is voor onze klanten dat de geldautomaat momenteel niet beschikbaar is en wilden daarom snel duidelijkheid geven", zegt Hans van Dijk namens de bank.
Door het opblazen van de automaat kunnen mensen uit Gramsbergen enkel nog pinnen bij een supermarkt in het dorp. De dichtstbijzijnde pinautomaten staan in Hardenberg en Coevorden.

Meerdere explosieven gebruikt bij kraak

Bij de plofkraak werden meerdere explosieven gebruikt. Het gebouw werd geramd met een vrachtwagen, die werd gestolen in Nieuwleusen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.