Burgerwacht gaat overlast in Enschedese wijk 'professioneler' aanpakken

De burgerwacht in de Enschedese wijk Wesselerbrink is al een tijdje actief, maar na een aantal totaal uit de hand gelopen situaties moest er iets veranderen. Daarom gaat de buurtwacht met de politie, Alifa jeugdwerk en de wijkraad samenwerken.

Jongeren zorgen al jaren voor overlast in de Enschedese wijk. De gemoederen tussen bewoners en de plaatselijke jeugd lopen soms hoog op. Zoals in oktober toen een bewoner een 15-jarige jongen van zijn fiets reed.

Uit de hand gelopen

Enschedeër Harold Busschers woont in de Wesselerbrink en probeert al twee jaar samen met de wijkagent de buurt rustig te houden.

Maar jongeren die stenen door ramen gooien of vuurwerk in tuinen afsteken zijn al geen bijzonderheden meer. "Het is gigantisch uit de klauwen gelopen, er moest iets gebeuren", legt Busschers uit.

Op locatie

Buurtbewoners kunnen overlast in een buurtapp melden. Na zo'n melding gaat één van de drie buurtwachters naar de locatie om met de jeugd in gesprek te gaan.

Alle buurtwachters komen uit de beveiligingswereld. Busschers: "Dat is puur toeval. Iedereen kon zich aanmelden, maar niet iedereen is geschikt. Agressie laat situaties alleen maar escaleren, we moeten bemiddelen."

Bijeenkomst

Donderdag is er een bijeenkomst met buurtgenoten, politie en jeugdwerk. Busschers hoopt dat de officiële start snel zal volgen. "Wat mij betreft begint die samenwerking direct", besluit de buurtwachter.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Buurtwacht Wesselerbrink Nieuws
Deel dit artikel: