nieuws

De beste supermarkt van Overijssel staat in Hardenberg

Plus Alfring Hardenberg is de beste supermarkt van Overijssel
Plus Alfring Hardenberg is de beste supermarkt van Overijssel
Het juryrapport is duidelijk: geen uitschieters, maar over de hele linie niet te kloppen. Dus mag Plus Alfring Hardenberg zich sinds gisteren de beste supermarkt van Overijssel noemen. Een grote verrassing voor eigenaar Rene Alfring.
"Supertrots natuurlijk, dat spreekt voor zich. Maar toen ik de concurrentie bekeek had ik dit nooit verwacht." Toch kwam de Hardenbergse supermarkt van Rene Alfring gisteren als beste van Overijssel uit de bus. "Op naar de landelijke finale in maart."
Laatste vier
Elke supermarktformule mag landelijk 25 winkels nomineren, vertelt Alfring: "Eergisteren hoorden we dat wij bij de laatste vier van Overijssel hoorden. Mochten we winnen, dan zou er de volgende dag bezoek komen."
Toen zijn assistent gisterochtend in het communicatiesysteem vertelde dat hij een bokaal had ontdekt op de parkeerplaats, dacht Alfring dat hij voor de gek gehouden werd: "Maar inderdaad, hij had het 'bezoek' buiten al ontdekt. Stond-ie daar met die enorme beker."
Mooi plekje
De jury roemde met name de allround-kwaliteiten van de supermarkt. "Op onderdelen scoren we nergens top. Geen uitzonderlijke vlees- of broodafdeling bijvoorbeeld. Geen uitschieters dus, maar ook geen minpunten. Gemiddeld zijn we de beste."
De bijbehorende beker staat inmiddels achter de kassa, en ook het bord met de titel 'Beste supermarkt van Overijssel' heeft een mooi plekje. De komende twee jaar mag Alfring de titel met trots voeren: "En dan gaan we hem hopelijk prolongeren. Als je eenmaal aan de top bent, wil je er natuurlijk blijven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.