nieuws

Raymond Koch uit Zwolle voor de derde keer Nederlands Kampioen pannenkoeken eten

Hij at in een kwartier tijd ruim 1,2 kilo aan pannenkoeken weg. Genoeg om zijn Nederlandse titel opnieuw te prolongeren: Raymond Koch uit Zwolle heeft vandaag voor het derde jaar op rij het NK pannenkoeken eten gewonnen.Â

'Een explosie'

Hoe zijn buik na het eten van vijf pannenkoeken met elk een diameter van 30 centimeter en een gewicht van 250 gram voelde? "Een explosie, een ontploffing", omschrijft de kampioen. 
In pannenkoekenrestaurant de Lichtmis, langs de A28 tussen Zwolle en Staphorst, werd het derde NK gehouden. 

'Beetje misselijk'
Er werd 'gegeten' in drie categorieën: tot 13 jaar, tot 18 jaar en de 'koningsklasse' (de volwassenen). 
Lotte Bakker won in de categorie van de jongste deelnemers. Ze at in 15 minuten tijd bijna achttien flensjes. Samen goed voor een gewicht van zo'n 500 gram. Hoe ze zich daarna voelde? "Een beetje misselijk."

'Ik hoef vanavond niks meer te eten'

Joeri Luiting werd kampioen in de categorie tot 18 jaar. Hij at negen (relatief) kleine pannenkoeken in een kwart uur tijd. Zijn buik? "Slecht, heel slecht. Ik hoef vanavond niks meer te eten."
De winnaars van het NK mogen een jaar lang gratis pannenkoeken eten bij de Lichtmis. Bovendien kregen ze allemaal een wisselbokaal mee naar huis. Zwollenaar Koch mag die bokaal houden, omdat hij vandaag voor de derde keer op rij won. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.