nieuws

Stralende gezichten tijdens kerstdiner gebruikers Voedselbank Midden Twente

Tweehonderd stralende volwassenen en 75 blije kinderen genoten gisteren met volle teugen van de, speciaal voor hen georganiseerde, kerstmiddag in het ROC van Twente.
De 275 genodigden zijn allen gebruikers van de Voedselbank Midden Twente.

Een goed gebaar

'Het is mooi om dit te kunnen organiseren. Al onze gasten zijn niet in staat om met kerst iets bijzonders te ondernemen. Een uitgebreid kerstdiner bereiden, zit er al helemaal niet in. Simpelweg omdat er geen geld voor de benodigde ingrediënten is', aldus Ludan Schmid, voorzitter van Stichting Hét Kerstdiner.

Koken dat kunnen ze

'De heren van Kookclub Proefverlof hebben iets heerlijks klaargemaakt. We zijn hen dankbaar dat ze hier de tijd voor nemen. Dit geldt overigens voor alle 150 vrijwilligers die hier vandaag aanwezig zijn', aldus Han Eulderink van de Voedselbank Midden Twente.

Stralende gezichten

'We zien de gebruikers natuurlijk wanneer ze hun wekelijkse voedselpakket ophalen. De uitstraling vandaag, de lachende gezichten, die zie ik zelden. We kunnen dus terugkijken op een geslaagde dag', aldus Eulderink.

In het zonnetje

Stichting Hét Kerstdiner verzorgt samen met de vrijwilligers en de sponsoren voor de zesde keer deze kerstmiddag en –avond. De doelgroep kan jaarlijks wijzigen. Dit jaar waren dus, net als in 2015, de gebruikers van de Voedselbank Midden Twente uitgenodigd. Vorig jaar waren het senioren van De Zonnebloem.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.