Nieuwe burgemeester Ommen zet vol in op samenwerking met Hardenberg

Hans Vroomen (55) is maandagavond geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Ommen. Hij krijgt meteen een heikele kwestie op zijn bord.

En dan gaat het om het samenwerkingsverband met buurgemeente Hardenberg, dat recent eenzijdig vanuit Hardenberg werd opgezegd. "Ik betreur dat en vraag Hardenberg dit te heroverwegen. We moeten het kind niet met het badwater weggooien."

Veel bereikt

Volgens Vroomen is er in de samenwerking met Hardenberg al veel bereikt, maar valt er nog veel meer winst te behalen. Hij noem de daarbij onder meer samenwerking op het gebied van toerisme, verkeer en veiligheid.

De nieuwe eerste burger wil de komende zes jaar burgemeester blijven in Ommen, een volledige ambtstermijn dus. Vroomen is in Ommen de zevende burgemeester in dik tien jaar tijd. Arend ten Oever, Gerrit-Jan Kok, Marriët Mittendorff, Marc-Jan Ahne, Mark Boumans en  Bas Verkerk gingen hem voor. 

Peter Snijders

Bij de installatie van Vroomen was ook collega-burgemeester Peter Snijders van Hardenberg aanwezig. Hij vindt dat de twee gemeenten snel met elkaar om tafel moeten om te praten over andere vormen van samenwerking, nu Hardenberg het bestuurlijk/juridische samenwerkingsverband niet meer ziet zitten. 

Deel dit artikel: