Provincie en gemeente teleurgesteld in Prorail, geen duidelijkheid aanpak Kamperlijntje

De gemeente Zwolle en provincie Overijssel zijn teleurgesteld over het plan van aanpak van ProRail voor het Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen. Door fouten bij de aanpassing van het spoortraject tussen Zwolle en Kampen kan er nog niet optimaal gebruik kan worden gemaakt van het traject. De gemeente en provincie willen snel duidelijkheid over wanneer ProRail een oplossing heeft. 

Elektrificatie van de spoorverbinding zou een hogere snelheid mogelijk moeten maken. Vorige week werd duidelijk dat de snelheidsverhoging op de Kamperlijn niet veilig is. Door fouten bij de aanleg blijkt dat de bodem onder de spoorbaan niet genoeg stabiliteit biedt om er met 140 kilometer per uur overheen te rijden.

Ook kan het station Stadshagen nog niet worden geopend. Afgelopen vrijdag zou ProRail de gemeente en de provincie bijpraten over de te nemen stappen, maar die zijn teleurgesteld in het plan van aanpak.

Duidelijkheid

"We verwachten dat ProRail op korte termijn duidelijk maakt wanneer ze met een oplossing komen," aldus een woordvoerder van de provincie. Ook de gemeente Zwolle is kritisch: "We zijn teleurgesteld dat ProRail in hun plan van aanpak nog niets zegt over wanneer ze überhaupt meer kunnen zeggen over een oplossing."

ProRail gaat de komende tijd verder uitzoeken hoe de bodemgesteldheid van de Kamperlijn is en hoe het kan dat ze niets wist van de problemen, maar voor de gemeente en provincie gaat dat dus niet snel genoeg. 

Kamperlijn in gebruik

De Kamperlijn is overigens wel gewoon in gebruik. Dagelijks rijdt de elektrische trein van Keolis tussen Zwolle en Kampen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Kamperlijntje Prorail Nieuws
Deel dit artikel: