nieuws

HoogOverijssel: "Vasthouden aan opening Lelystad Airport blamage"

"Ik vind het een blamage om te zien dat de minister hetzelfde verhaal blijft verkondigen ondanks alle aangetoonde fouten in de procedures en berekeningen." Leon Adegeest van actiegroep HoogOverijssel is op zijn zachtst gezegd 'teleurgesteld' dat de minister vasthoudt aan de openingsdatum.
"Wij hadden gehoopt dat er een duidelijk signaal zou zijn, dat men openstaat voor het herstellen van vertrouwen. Daarvan heeft een bewonersdelegatie gezegd 'dat kan alleen maar als je eerst een herindeling luchtruim doet en in één keer de vliegroutes hoog inplant'", reageert Adegeest.
"Dat is een eenduidig advies geweest in een rapport waar ze zelf om heeft gevraagd en dat heeft ze ook in ontvangst genomen. En dat legt ze nu weer naast zich neer. Als je het vertrouwen wil herstellen, moet je daaraan vasthouden”, zegt Adegeest sarcastisch.

'Niet serieus genomen'

Gisteren liet de Nationale Ombudsman weten dat burgers in het dossier Lelystad Airport niet serieus genomen worden. "Wat de Nationale Ombudsman zegt, is exact hoe de situatie is. Dat werd gisteren weer bevestigd."
Volgens Adegeest telt alleen het belang van Schiphol. "Er is één belang dat telt, dat is dat van Schiphol. En dat wordt verwoord door via het ministerie door de minister in de Kamer."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.