nieuws

UIT-tips voor het weekend van 23 en 24 december

Internationaal Circusfestival Enschede
Internationaal Circusfestival Enschede
Naar het theater of het circus? Sterren kijken in Lattrop, Fratsen in Diepenheim of een Black and White Christmas Night in Enschede? Er is van alles te doen in de dagen voor Kerst.

My Fair Lady Zwolle

Vrijdag, zaterdag en zondag is de musical 'My Fair Lady' te zien in Theater De Spiegel in Zwolle. Een excentrieke professor neemt de weddenschap aan om een eenvoudig bloemenmeisje om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat niet zonder slag of stoot want Eliza heeft het hart op de tong. De leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet niet alleen de Engelse elite van slag te brengen. Vrijdag en zaterdag om 20.00 uur en zondag om 14.00 uur.

Internationaal Circusfestival Enschede

Een keur aan internationale topartiesten strijdt van 23 t/m 29 december weer om de Gouden Artiest. Aanstormende talenten en gelauwerde acts uit de hele wereld komen hun kunsten vertonen in Enschede. Acrobatische toeren met menselijke piramides, artiesten zonder hoogtevrees, jongleurs en energieke clowns. Kortom, spanning, sensatie maar natuurlijk ook de lach in een sfeervol aangeklede circushal bij Expo Twente op het Go Planet Parc.

Fratsen in Diepenheim

André Manuel, Roelandt Drost, Adri Karsenberg en Frits Rietman, samen beter bekend als Fratsen spelen op zaterdag in Herberg de Pol in Diepenheim. Na een afwezigheid van 14 jaar keerde Fratsen drie jaar geleden terug. Met de nieuwste CD 'Spookt' toeren ze door heel Nederland.  Ze zingen over dronkenschap, verliefd worden op de goeie vrouwen en de zegeningen van een leven in de Rock ’n Roll. Dokter Watjes staat in het voorprogramma en de aanvang is 20.00 uur.

Kindersterrenkijkavond Lattrop

Bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop is zaterdag een kindersterrenkijkavond. De avond start met een lezing over het zonnestelsel. Daarna ga je naar het planetarium voor een projectie van sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Als het helder is kun je de sterrenhemel bekijken door één van de grootste telescopen van Nederland. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Lichtjes Canadese begraafplaats Holten

Op de Canadese begraafplaats in Holten worden zondagavond gedachteniskaarsen aangestoken. Sinds 1991 is dit van oorsprong Finse gebruik een moment van herinnering en bezinning. Kerstavond is een mooi moment om samen even stil te staan bij alle leed dat wordt veroorzaakt door oorlog en geweld. Schoolkinderen en andere aanwezigen plaatsen bij elk van de 1394 graven een herinneringslicht om alle begraven mannen te herdenken. De plechtigheid begint om 16.30 uur.

The Black and White Christmas Night Enschede

De ''Night of the Proms'' van het Oosten. Dat is The Black and White Christmas Night in Enschede. Een avond vol met alle denkbare kerstklassiekers, maar ook heel veel verrassende en nieuwe kerstmuziek. Met het voltallige ''Maestro'' Orkest van het Oosten, het ZO! Gospel Choir en een groot scala aan gasten waaronder Wouter Hamel, Joy Wielkens, Nicolas Mansfield, Karin Hertsenberg, Ahmad Joudeh en vele andere. Aanvang vrijdag en zaterdag om 20.00 uur in het Wilminktheater Enschede

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.