nieuws

Steenwijkerland over gaswinning Eesveen: "Minister, neem inwoners serieus"

Steenwijkerland doet een dringende oproep aan de minister om de inwoners van de gemeente serieus te nemen als het gaat om de gaswinning in Eesveen. Ook wil het college dat er een nulmeting wordt uitgevoerd naar de huizen en de gebouwen in het gebied.
Op dit moment ligt het ontwerp-instemmingsbesluit voor de gewijzigde gaswinning bij Eesveen ter inzage. Het besluit over de gaswinning ligt bij Eric Wiebes, minister van Economische Zaken en Klimaat. Het college van Steenwijkerland gaat tegen dit besluit een zienswijze indienen.

Wethouder Douwe Oosterveen: "Laat ik in de eerste plaats stellen dat het belang van onze inwoners voorop staat. Daarom pleiten wij in de zienswijze voor een heldere en tijdige communicatie met alle betrokken inwoners. Daar heeft het tot nu toe ons inziens aan ontbroken. Dat is jammer, want dit doet het draagvlak onder onze inwoners geen goed. We doen dan ook een dringende oproep aan de minister om onze inwoners serieus te nemen."

Nulmeting

Ook pleit het college er nadrukkelijk voor dat een nulmeting wordt uitgevoerd naar de huizen en gebouwen in het betrokken gebied.
"Belangrijk is dat deze nulmeting wordt uitgevoerd door een onafhankelijke instantie waar iedereen zich aan conformeert. Op deze manier kunnen eventuele schades die ontstaan op een zo objectief mogelijke manier worden afgehandeld", vindt het college.
Steenwijkerland wil bovendien weten wat de mogelijke gevolgen voor de de koloniën van Weldadigheid. Dat gebied staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.