Recordbedrag aan levensmiddelen opgehaald bij RTV Oost-actie 'Samen voor de Voedselbank'

De actie 'Samen voor de Voedselbank' van RTV Oost heeft dit jaar een record aan levensmiddelen ter waarde van 348.000 euro opgeleverd. Dat is 24.000 euro meer dan in 2016.

Het bedrag werd vanmiddag bekendgemaakt bij het distributiecentrum van de voedselbanken in Deventer. Esther Rikken overhandigde de cheque met het recordbedrag aan Ruud Gardenbroek, coördinator van de Overijsselse Voedselbanken.

Meer vrijwilligers, meer supermarkten en meer opvallende momenten

Gardenbroek is positief verrast. "Het is mooi dat er zoveel méér supermarkten hebben meegedaan, omdat de Voedselbanken dit jaar méér vrijwilligers hebben kunnen werven en dus méér supermarkten hebben kunnen bemensen. Overijssel bedankt!"

Esther Rikken: "Ik vind het zo fijn dat we wéér meer hebben opgehaald dan het jaar ervoor. Van dit fantastische bedrag kunnen alle Overijsselse voedselbanken een jaar lang wekelijks een voedselpakket vullen voor hun gebruikers."

 

Coördinator Roel Zweers van RTV Oost, voegt nog toe: "Opvallend was de Voedselbank in Deventer die dit jaar met maar liefst 150 vrijwilligers - van wie 75 studenten - in 10 supermarkten stonden en 600 tjokvolle kratten inzamelden. En het fantastische eindbedrag natuurlijk!"

Voorlopige uitslag

Net als vorig jaar maakt RTV Oost eerst een voorlopige uitslag bekend, omdat er diverse toezeggingen zijn gedaan die de komende tijd nog binnen zullen komen. Deze uitslag is op basis van wat tot nu toe daadwerkelijk binnen is gekomen en gedoneerd.

Ruim 150 supermarkten lieten zich van hun beste kant zien tijdens de actieweek. Hier konden mensen levensmiddelen kopen en inleveren. En net als vorig jaar konden er online pakketten gedoneerd worden via de website van RTV Oost. Particulieren en bedrijven doneerden veel digitale pakketten.

Verslag op Tweede Kerstdag

Op tweede kerstdag zendt TV Oost een verslag van de actie uit. Deze uitzending zie je om 19.18 uur en wordt om het uur herhaald.

Meer over dit onderwerp:
Voedselbank Nieuws Acties
Deel dit artikel: