nieuws

Staal komt als Commissaris van de Koning 'niet alleen op de winkel passen'

"Ik ben niet gekomen om piketpalen te slaan, maar pas ook niet alleen maar op de winkel." Dat zegt Boele Staal, die vandaag is begonnen als waarnemend Commissaris van de Koning in Overijssel.
"Mijn verantwoordelijkheid is dezelfde als die van een ‘gewone’ Commissaris van de Koning, maar de druk is minder groot", vertelt Staal.
"Er liggen belangrijke kwesties waar ik graag bij wil helpen, bijvoorbeeld het conflict tussen Hardenberg en Ommen. En ik help graag met het behartigen van de Overijsselse belangen in Den Haag, bijvoorbeeld ten aanzien van de vliegroutes van luchthaven Lelystad."
De voormalig D66-senator en Commissaris van de Koningin in Utrecht, die onlangs zeventig jaar werd, is gepokt en gemazeld als bestuurder en heeft er zin in. "Ik was aangenaam verrast toen ze me benaderden. Ik hoefde niet lang na te denken. Leuk dat ze me nog willen hebben."

Overijssel

Voor Apeldoorner Boele Staal is Overijssel geen onbekende provincie. "Ik ben een watersporter en een natuurliefhebber. Ik heb de Vecht bevaren, de Beulakerwijde en de IJssel natuurlijk, een van de mooiste rivieren. Met mijn vrouw fiets ik hier regelmatig. Laatst hebben we nog een mooie tocht gemaakt bij Deventer."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.