nieuws

Van der Breggen moet Schippers voor laten gaan in verkiezing Sportvrouw van het Jaar

Anna van der Breggen
Anna van der Breggen © Pro Shots
Anna van der Breggen is vanavond tijdens het NOC*NSF Sportgala in de RAI in Amsterdam niet verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. De Zwolse renster eindigde in de prestigieuze verkiezing achter atlete Dafne Schippers, die de prijs voor de tweede keer won. Zeilster Marit Bouwmeester was de andere genomineerde.
De uitslag is opgemaakt aan de hand van stemmen van andere genodigde sporters. Hun aandeel heeft voor vijftig procent de einduitslag bepaald. Het overige deel komt voort uit de stemmen van de vakjury, die bestond uit onder meer Guus Hiddink en Pieter van den Hoogenband.  

Het jaar van Van der Breggen

Van der Breggen kende een uiterst succesvol voorjaar en was met zeges in de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik oppermachtig. Tevens greep ze de eindzege in de Giro Rosa en veroverde ze twee zilveren medailles - op de ploegentijdrit en individuele tijdrit - tijdens de WK in Bergen. Bij de EK in Herning eindigde Van der Breggen als derde in de race tegen de klok en veroverde ze dus het brons. Schippers werd dit jaar in Londen voor de tweede keer in haar carrière wereldkampioene op de 200 meter. Op de 100 meter behaalde ze het brons.

Sportman van het Jaar

Bij de mannen ging wielrenner Tom Dumoulin er met de prijs vandoor. De Sportman van het Jaar wist naast de eindzege in de Giro d'Italia ook het goud op de WK tijdrijden op zijn naam te schrijven. De 27-jarige Limburger liet schaatser Sven Kramer en Formule 1-coureur Max Verstappen achter zich.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.