Minister en Tweede Kamer houden vast aan datum uitbreiding Lelystad Airport

Het uitbreiden van Lelystad Airport wordt niet uitgesteld. Inwoners van Overijssel vrezen dat de nieuwe vluchten gaan leiden tot overlast. Maar minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur wil de plannen niet veranderen, bleek vanavond in een debat met de Tweede Kamer.

"Ik blijf daar onverminderd naar streven", zei Van Nieuwenhuizen. Ze houdt wel een slag om de arm: "Natuurlijk moet nog blijken of het gaat lukken. Als het meer tijd kost of als er iets meer moet worden uitgezocht, dan is dat zo."

Een meerderheid in de Tweede Kamer volgt de minister. Een aantal partijen wil uitstel van de datum waarop Lelystad Airport vakantievluchten van Schiphol overneemt, en vroeg vanavond om zorgvuldigheid boven snelheid. De partijen willen dat er opnieuw goed naar de gevolgen van de nieuwe aanvliegroutes wordt gekeken en er meer tijd komt voor inspraak van burgers.

Protest

De uitbreidingsplannen leidden tot protest bij inwoners van Overijssel. Zij vrezen voor geluidshinder en natuurschade door de geplande vliegroutes. Bovendien worden de klagende burgers nauwelijks serieus genomen door de overheid, volgens de Nationale ombudsman.

Deel dit artikel: