nieuws

Bouw parkeergarage Kampen mag verder: 'Het heeft lang genoeg geduurd'

Vlak nadat de bouw werd stilgelegd
Vlak nadat de bouw werd stilgelegd
De bouwstop van parkeergarage Buitenhaven in Kampen is opgeheven door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). "Dat is hoognodig, het heeft al lang genoeg geduurd", zegt binnenstadbewoner Duncan Hulleman.Â
De inspectie heeft Kampen telefonisch laten weten dat de stop is opgeheven. Het nieuwe plan van aanpak dat aannemer Hegeman heeft ingediend is goedgekeurd.

Bevestiging

"We wachten nog op de officiële schriftelijke bevestiging van de inspectie", laat de gemeente weten.
Als de officiële bevestiging binnen is, kan de bouw nog niet direct worden hervat. De daadwerkelijke start is afhankelijk van de afstemming met de aannemer over het vervolg én van de levertijd van de nieuwe heipalenmethode. 

Gedegen onderzoek

De omwonenden worden deze week per brief op de hoogte gebracht over de opheffing van de bouwstop. Voor de bouw weer wordt hervat zal er een bijeenkomst voor bewoners zijn.
Kampenaar Hulleman is niet bang dat het weer fout gaat met de bouw van de parkeergarage. "Volgens mij is in al die tijd dat de bouw stillag gedegen onderzoek gedaan. Dus ik hoop dat het nu goed is", zegt de Kampenaar.

Kosten

De gemeente Kampen wil nog niets kwijt over eventuele extra kosten die zijn ontstaan door het stilleggen van de bouw. In januari zal het college bekendmaken hoe het financiële plaatje is.

Gezondheidsklachten

De bouw van de parkeergarage ligt al bijna een jaar stil omdat bouwvakkers met gezondheidsklachten kampten. Daarop besloot SZW de bouw stil te leggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.