Elsemieke Tibben uit Beerzerveld is 250-duizendste passagier van buurtbus

Elsemieke Tibben uit Beerzerveld is vandaag de 250-duizendste passagier van de buurtbus en werd daarom in het zonnetje gezet.

Elsemieke kan niet zelfstandig op de fiets naar Hardenberg, waardoor zij erg afhankelijk is van de buurtbus. "De buurtbus brengt haar altijd netjes naar school in Hardenberg en weer terug, het vergroot haar zelfstandigheid", aldus Albert Tibben, de vader van Elsemieke.

Elsemieke, die nog maar net in de bus paste met alle bloemen die zij kreeg, is trots 250-duizendste passagier te mogen zijn. "Ik kan nu naar school en stage en dat is fijn."

Onmisbaar

De buurtbus is in de kleine kernen onmisbaar. Jan ter Wijlen van de buurtbus; "We vervoeren al dertig jaar duizenden passagiers per jaar. Momenteel zo'n 6000. Er rijden op sommige stukken geen grote bussen meer, of hebben er nooit gereden. Dan is dit een gemoedelijk maar belangrijk alternatief."

De buurtbus in Beerzerveld is ooit opgezet door een huisarts die wilde dat zijn patiënten en ouderen zonder eigen vervoer naar Hardenberg konden komen. Inmiddels is het aantal passagiers gegroeid en veranderd.

"Nu in de winter zijn het vooral scholieren en ouderen, maar in de zomer zijn het vakantiegangers die naar Hardenberg stad of het station willen. En zo hoeven ze niet te betalen voor het parkeren."

Meer over dit onderwerp:
Buurtbus Vechtdal openbaar vervoer Nieuws
Deel dit artikel: