nieuws

Komst windmolenpark De Veenwieken bij Ommen definitief

Komst windmolenpark De Veenwieken bij Ommen definitief
Komst windmolenpark De Veenwieken bij Ommen definitief
Er komt definitief een windmolenpark in het gebied tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg. De Raad van State heeft de schriftelijke bezwaren van onder meer de gemeente Ommen tegen windpark De Veenwieken ongegrond verklaard. De bouw van de windmolens begint waarschijnlijk in 2019.
Het windpark bestaat in totaal uit 10 windturbines: 5 turbines op grondgebied van de gemeente Hardenberg en 5 turbines op grondgebied van de gemeente Ommen.

Toeristenindustrie 
De gemeente Ommen stapte in september samen met andere bezwaarmakers naar de Raad van State om de bouw te voorkomen. Het windmolenpark zou een aantasting zijn van het landschap en daardoor funest zijn voor de toeristenindustrie.
Ook zegt Ommen dat niet de provincie, maar de gemeenten zelf moeten kunnen beslissen waar windmolens komen. Dit bezwaar is door de Raad van State ongegrond verklaard. Dat betekent dat het besluit van de provincie in stand blijft.
De bouwvoorbereidingen beginnen in 2018. Vanwege de levertijd op de onderdelen voor de turbines begint de bouw van de windmolens in 2019.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.