N35 op de schop: vooral Mariënheem en Haarle profiteren

Speciale kruisingen bij Mariënheem en Haarle moeten ervoor zorgen dat de N35 veiliger wordt. Rijkswaterstaat, de provincie en de gemeenten Raalte, Hellendoorn en Dalfsen komen de inwoners van de dorpen daarmee tegemoet.

De inwoners klaagden over gevaarlijke situaties bij het oversteken van de weg. Zowel bij Mariënheem als bij Haarle is de door inwoners gewenste speciale kruising de oplossing. Met een afslag en oversteekplaats vlak na elkaar wordt daar de snelheid van het verkeer eruit gehaald en dus de veiligheid vergroot.


De gemeente Hellendoorn is bereid om garant te staan voor 2 miljoen euro, maar de gemeenteraad moet hiervoor nog goedkeuring verlenen. Of de kruising bij Mariënheem er komt, is afhankelijk van de kosten. Is het duurder dan 1,4 miljoen euro, dan gaat het niet door.


Afsluitingen

Verder verdwijnen er verschillende kruisingen en erfafsluitingen langs de N35. Parallelwegen moeten de woningen verbinden en sluipverkeer voorkomen.

Zo verdwijnt tussen Raalte en Mariënheem de afslag naar de Schoonheetenseweg. Ook de aansluiting van de Knapenveldsweg, tussen Raalte en Heino, wordt afgesloten.

Algemene maatregelen

Verder moeten enkele maatregelen die over het hele traject tussen Wijthmen en Nijverdal worden genomen, zorgen voor meer veiligheid. Zo komen er reflectoren in het midden van de weg, worden oversteekplaatsen verplaatst en bomen bij de weg verwijderd. Het is straks ook niet meer mogelijk om door de berm naar de parallelweg te rijden.

De maatregelen die voor het hele traject gelden, worden in 2018 uitgevoerd. De andere maatregelen worden vanaf 2019 uitgevoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
N35 Overijsselkiest Hellendoorn Raalte Nieuws
Deel dit artikel: