nieuws

Januari 2017: Schaatsen uit het vet en Attractiepark Slagharen wereldwijde hit

Het einde van het jaar komt dichterbij. Tijd voor de jaarlijkse eindejaarslijstjes, tijd om terug te blikken op het nieuws van het afgelopen jaar. Welke berichten werden het meest gelezen op onze site en app? Een overzicht van januari:

1. Schaatsen kunnen uit het vet: het giet oan volgende week!

Voor schaatsliefhebbers begon het jaar goed, in januari kon er geschaatst worden op natuurijs in Overijssel. Onder andere in Giethoorn, Genemuiden, het Engelse Werk in Zwolle, het Zwarte Water tussen Hasselt en Zwartsluis gokten schaatsers het erop dat het ijs dik genoeg zou zijn. 
Het leverde prachtige beelden op:  

2. Meerdere auto's op elkaar op A35 bij Borne

Maar vorst en sneeuw levert natuurlijk ook vaak problemen op, meerdere auto's botsen zaterdag 7 januari op elkaar op de A35 bij Borne. De auto's gleden door gladheid op elkaar, één van de wagens raakte naast de weg. De materiële schade was enorm, maar niemand raakte gewond. 

3. Twee doden bij verkeersongeval in Ambt Delden 

Eind januari kwamen er twee inwoners van Almelo om het leven bij een eenzijdig ongeval in Ambt Delden. De auto waarin ze zaten raakte op de Rijssenseweg door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. 
Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar de hulpverleners konden weinig meer doen. De inzittenden van de auto waren al overleden.

4. 'Beste ponypark van de wereld'

De hele wereld maakte in januari kennis met Attractiepark Slagharen dankzij het satirische tv-programma Zondag met Lubach.  Arjan Lubach introduceerde Nederland aan de Amerikaanse president Trump. 
Typische Nederlandse plekken komen in de video voorbij zoals Madurodam, de Afsluitdijk en natuurlijk kan Attractiepark Slagharen niet ontbreken. Met een knipoog wordt het park het beste ponypark ter wereld genoemd.
Na de uitzending nam volgens de directeur het aantal boekingen gigantisch toe. 

5. Straaljagers en helikopter laag over Overijssel, maar waarom?

Meerdere straaljagers en een helikopter vlogen woensdag 11 januari laag over de provincie. Op sociale media vroegen meerdere Overijsselaar zich waarom de luchtvaartuigen zo laag overvlogen. Het heeft waarschijnlijk te maken gehad met een oefening van defensie. De Rijksoverheid meldde dat de luchtmacht zich aan het voorbereiden was voor nachtelijke operaties. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.