Ommen: "Besluit Hardenberg om samenwerking te stoppen deugt niet"

Een "harde uittreding", zoals de gemeente Hardenberg die voor ogen heeft, is volgens de gemeente Ommen niet mogelijk. Het besluit van de gemeenteraad en het college van Hardenberg om de ambtelijke samenwerking met Ommen op te zeggen, zou op onjuiste wetsartikelen gebaseerd zijn.

Dat schrijft de gemeente Ommen. Het besluit moet volgens Ommen worden teruggedraaid. "De afspraken die er liggen tussen de beide gemeenten kunnen niet via een harde uittreding van Hardenberg worden opgezegd", schrijft de gemeente.

Aangetekende brief

Het besluit van Hardenberg om de samenwerking te stoppen, "deugt juridisch niet en is in strijd met de Wet Gemeenschappelijke Regelingen. Die mening, met de bijbehorende juridische argumenten, is per aangetekende brief aangeboden aan de gemeente Hardenberg."

Ommen wil verder dat Hardenberg de persberichten die over de besluitvorming zijn verstuurd, aanpast. De beeldvorming die daaruit ontstaat, deugt volgens de gemeente Ommen niet. Ook zouden er onjuistheden in staan. 

Ommen wil constructief gesprek

Als Hardenberg voet bij stuk houdt en er bij blijft om de samenwerking te ontbinden, dan wil Ommen daar "op constructieve wijze het gesprek over aangaan en staat open voor een uitnodiging."

Het college van B & W in Ommen nodigt Hardenberg uit om alsnog naar een juridisch correcte oplossing te zoeken. "Dit is in het belang van de inwoners van beide gemeenten, maar ook het gezamenlijke ambtenarenapparaat", schrijft de gemeente.

Deel dit artikel: