nieuws

Bezinning na tegenslag IJsbeeldenfestival: "Niet zeker of het volgend jaar doorgaat"

Het is nog niet zeker of het IJsbeeldenfestival volgend jaar door kan gaan, dat zegt organisator Eric Broekaart.
Terwijl de resten van de tent van het IJsbeeldenfestival worden gesloopt, is de organisatie bezig met de afwikkeling van het traject. Volgens Broekaart is het belangrijk om emoties los te koppelen, en rationeel te blijven.

Schadeclaim

De organisator sluit niet uit dat de organisatie een schadeclaim bij de leverancier van de tent indient. "We houden alle mogelijkheden open", aldus Broekaart. Op dit moment buigt de verzekeraar zich over de zaak. Het is nog niet duidelijk of de organisatie van het IJsbeeldenfestival een bedrag krijgt uitgekeerd. 
IJskunstenaars van het festival zijn vorige week een crowdfundingactie gestart om de organisatoren van het festival financieel te ondersteunen. Doel is om een volgende editie van het festival mogelijk te maken. Daarvoor willen ze in totaal 345.000 euro ophalen. Of de kunstenaars een hoog genoeg bedrag voor een volgende editie bij elkaar krijgen, moet nog blijken. "Ik heb niet de verwachting dat dit het festival gaat redden, maar het blijft een mooi gebaar", aldus Broekaart.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.