Ook bedrijventerrein De Enk in Wijhe krijgt aansluiting op internet

CIF (Communicatie Infrastructuur Fonds) gaat glasvezel aanleggen op industrieterrein De Enk in Wijhe.

Het bedrijventerrein wordt meegenomen met de uitrol van glasvezel in het buitengebied. De aannemer gaat na de aanleg in Salland Noord verder met de aanleg in Salland Zuid. De ondernemers op industrieterrein De Enk hebben vanaf het najaar van 2018 snel internet.

 

CIF heeft verschillende verzoeken van industrieterreinen uit de regio ontvangen, onder andere van ondernemers op De Meente in Olst en De Enk in Wijhe. Het was voor aansluiting noodzakelijk dat minimaal de helft van alle ondernemers meedoen. De vraag naar glasvezel reikte op De Enk veel verder, 73 % van de ondernemers doet mee. 

 

Snel internet noodzakelijk

Wethouder Bosch: "De vraag naar snel internet is overal groot. We hebben het gezien in het buitengebied en we horen het van ondernemers. In de samenleving vindt iedereen dat de beschikking over snel internet de normaalste zaak van de wereld is. Wij zijn blij dat dit in onze gemeente straks ook daadwerkelijk zo is."

 

Ondernemer Erwin van Weeghel van Gerretsen uit Wijhe is blij dat er een goede breedbandverbinding komt. "Als ondernemer kun je niet zonder een goede breedbandverbinding. Voor ons bedrijf in bewerkingsmachines voor hout en kunststof is het belangrijk dat we beter kunnen werken en altijd bereikbaar zijn. Wij zijn dan ook heel blij dat er glasvezel wordt aangelegd. Dit kan wat ons betreft niet snel genoeg gaan."

Meer over dit onderwerp:
glasvezel bedrijventerrein Wijhe Salland Nieuws
Deel dit artikel: