nieuws

Zeer besmettelijk buikgriepvirus bij zorginstelling Frion

Zorginstelling Frion is getroffen door het zeer besmettelijke Norovirus, dat leidt tot braken en diarree. Het virus zorgt voor een crisissituatie. De instelling heeft onder meer vestigingen in Steenwijk, Zwolle en Zwartewaterland.  Â

Snelle verspreiding

"Ruim dertig locaties zijn nu op slot, wat inhoudt dat cliënten niet meer van die plekken weg mogen en medewerkers kunnen niet naar andere afdelingen", zegt Janine Schouwstra van Frion. Het virus verspreidt zich zeer snel. 

Virus indammen

De zorginstelling begeleidt mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Met man en macht wordt er nu voor gezorgd het het virus zich niet verder verspreidt. 

Hygiënemaatregelen

"De medewerkers krijgen handschoenen aan en mondkapjes voor. We passen alle hygiënemaatregelen toe. Maar voorlopig krijgen we er nog elke dag nieuwe meldingen van besmettingen bij", legt Schouwstra uit. 

Festiviteiten afgelast

De eerste melding van het virus kwam ruim een week geleden binnen. De locaties blijven tot ten minste na de kerstdagen gesloten. Daardoor gaan de festiviteiten omtrent de kerst bij Frion niet door. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.