nieuws

Borne en Hengelo juichen: topjaar voor bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp

Gemeentehuis Borne
Gemeentehuis Borne
Het gaat goed met de verkoop van grond op bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp. “Het gaat hard met de verkoop. We sluiten 2017 uitstekend af”, aldus de Bornse wethouder Michel Kotteman.
In nog geen week tijd zijn er drie koopovereenkomsten gesloten met Hoffmann Quality Tools, Jonkman Coating en Nijwa Groep.
"Allemaal grote bedrijven die doelgericht voor een plek op het bedrijventerrein tussen Borne en Hengelo hebben gekozen."

Ligging belangrijk

In totaal komt de verkoop daarmee in dit jaar op 4,5 hectare. Met name de ligging van het bedrijventerrein is volgens de Bornse wethouder reden voor bedrijven om zich te willen vestigen op Westermaat De Veldkamp.
"De economie trekt aan. Bedrijven kunnen groeien en nieuwe initiatieven ontplooien", zegt wethouder Mariska ten Heuw uit Hengelo.  "Het is mooi om te zien dat we deze bedrijven met lokale binding kunnen faciliteren in hun ambities."

5000 vierkante meter

Algemeen directeur Henry Blom van Hoffmann Quality Tools tekende maandag 18 december de koopovereenkomst voor een kavel van 5000 vierkante meter. In de zomer van 2019 hoopt de Nederlandse vestiging van de Duitse Hoffmann Group de deuren te openen aan de Amerikalaan.
Ook Jonkman Coating heeft woensdag 20 december officieel getekend voor een nieuwe vestiging
op Westermaat De Veldkamp.

Medewerkers in de buurt

“We waren op zoek naar een kavel van 20.000 vierkante meter die voldoet aan onze wensen, zoals goede bereikbaarheid vanaf de snelweg en in de buurt", zegt directeur Harmen IJdema. “Met name vanwege het feit dat al onze medewerkers in de nabije omgeving wonen." Jonkman Coating hoopt in de tweede helft van 2019 haar deuren te openen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.