UIT-tips voor het weekend van Oud & Nieuw

Zwieren op de winterkermis in de Waarbeek, terugblikken op 2017 met The Originals tijdens de Eindejaars Songference in Zwolle, beleef Wintersferen in Rijssen en neem een frisse Nieuwjaarsduik op 1 januari.

Winter Waarbeek Hengelo

Familiepretpark ‘De Waarbeek’ in Hengelo wordt in de kerstvakantie een nostalgische winterkermis met botsauto’s, de Calypso, de rodelbaan en heel veel andere attracties. Het park is versierd met duizenden lampjes en kampvuren waarboven marshmallows geroosterd kunnen worden. In de levensgrote sneeuwbol kan de hele familie op de foto. Tot en met zaterdag 30 december is de Winter Waarbeek geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Rijssen in Wintersferen

Tijdens ‘Rijssen in Wintersferen’ zijn er donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 12.00 uur sfeervolle activiteiten in het centrum van Rijssen. Een meet & greet met Snowie en de ijsprinses, een rondje in het reuzenrad, een beautybar voor kinderen, een kinderboerderij met 70 verschillende dieren, een ritje in de kristallen koets of lekker knutselen? Kids vermaken zich wel in Rijssen. Ouders kunnen lekker eindejaarsshoppen of op zaterdag genieten van een jazzy optreden.

 

Eindejaars Songference Zwolle

The Originals spelen alles op verzoek. In de Eindejaars Songference 2017 blikken The Originals muzikaal terug op het afgelopen jaar. De meest opvallende gebeurtenissen uit het nieuws, de sport en de politiek en uw persoonlijke hoogtepunten komen voorbij. Aan de hand van anekdotes, korte gesprekken en muzikale dilemma’s bepaalt de zaal wat de band gaat spelen. Het meest muzikale en interactieve jaaroverzicht ooit. Zaterdag in Schouwburg Odeon in Zwolle om 20.00 uur.

 

Fair Culinair in Enschedese Synagoge

Zondag wordt de Fair Culinair in de Enschedese Synagoge gehouden met gerechten uit de Joodse keuken. Van 11.00 uur tot 17.00 uur staan de deuren van de synagoge open voor iedereen die wel eens koosjer eten wil proeven of gewoon nieuwsgierig is. Proef onder meer linzensoep, matzetaart, kugel met peren en gremseliesj. De Fair Culinair is ook te combineren met een rondleiding in de synagoge om 14.00 uur.

 

Brink tot Brinkloop

Zondag is de 11e Brink tot Brinkloop. Deze recreatieve hardloopwedstrijd start om 11.00 uur en gaat van de Brink in Deventer naar de Brink in Bathmen, over een geijkt parcours van 10 km. Deze loop symboliseert de verbinding tussen Bathmen en Deventer. Op de Brink in Bathmen vindt ook een Kidsrun plaats voor basis schoolleerlingen. Niet alleen leuk om mee te doen, maar ook een leuke loop om naar te kijken.

 

Nieuwjaarsduiken in Overijssel

Begin het nieuwe jaar op maandag 1 januari goed met een Nieuwjaarsduik. Op verschillende plekken in de provincie worden duiken georganiseerd.  In Wierden, Zwolle, Rijssen en Oldenzaal kan het jaar fris begonnen worden en in Hardenberg wordt de RTV Oost Nieuwjaarsduik bij recreatieplas 'De Oldemeijer' gehouden. De RTV Oost Nieuwjaarsduik zie je live bij TV Oost op maandag 1 januari om 12.30 uur.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Meer over dit onderwerp:
OverUIT Cultuur Verhalen Nieuwsbrief
Deel dit artikel: