nieuws

NS besloot zelf om extra trein in te zetten rond bekerduel FC Twente met Ajax

Trein / treinen
Trein / treinen
NS heeft gisteravond op eigen initiatief een extra trein ingezet om supporters van FC Twente te vervoeren die anders mogelijk waren gestrand op het station Kennispark in Enschede. Dat zegt woordvoerster Koetsier van NS.Â
FC Twente weigerde in de aanloop naar het bekerduel met Ajax mee te betalen aan de inzet van een extra trein op het moment dat het duel met Ajax uit zou lopen op strafschoppen. Keolis rijdt sinds kort op dat traject en de laatste trein van die vervoerder vertrekt eerder dan de laatste trein van de NS in het verleden.
Na afloop van de penaltyreeks zouden supporters van FC Twente minder dan tien minuten hebben om de laatste trein te halen. Maar na afloop barstte een ongekend feest los in De Grolsch Veste en dacht niemand aan het halen van een trein. Gelukkig dacht de NS mee met de feestende supporters.

Chaos voorkomen

"Omdat wij nog wel met sneltreinen op dat traject rijden, hebben wij besloten een trein te laten stoppen op Kennispark", legt Koetsier uit. Tot Deventer is de trein daarna op elke station op het traject gestopt. Daarmee voorkwam de vervoerder een chaos op het station. Op het moment dat de feestvreugde over de winst op Ajax voorbij was, was de laatste trein van Keolis allang vertrokken. 
Was het de morele plicht van NS? Nee, dat vindt Koetsier niet. Maar in het belang van de openbare orde was het wel nodig dat NS actie ondernam. "Dit gaat ook nog wel een staartje krijgen", zegt Koetsier. NS gaat in gesprek met FC Twente over de afwikkeling van de kosten omdat het niet zo kan zijn dat FC Twente helemaal niet meebetaalt. 

Zelfde scenario in kwartfinale?

Want het kan natuurlijk zo maar zijn dat FC Twente opnieuw een thuiswedstrijd loot in de kwartfinale van het bekertoernooi en dat die wedstrijd opnieuw om kwart voor negen 's avonds gespeeld moet worden. Dan dreigt hetzelfde scenario als gisteren rond het duel met Ajax. 
"Dat vraagt om overleg", aldus Koetsier. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.