Oldenzaler Carlos wint Expeditie Robinson 2017

De 23-jarige Carlos Platier Luna uit Oldenzaal heeft de finale van Expeditie Robinson gewonnen. Als enige niet bekende Nederlander stond Carlos in de finale van het RTL 5-programma.

In het programma moeten de deelnemers zien te overleven op een onbewoond eiland. In de finale vanavond bond Carlos de strijd aan met de bekende Nederlanders Kaj Gorgels en Soundos El Ahmadi. Die won hij.

"Ik heb het misschien niet zo zwaar gehad als anderen, omdat ik positief in het leven sta."

Finale proef

In de laatste proef moesten de drie kandidaten kogels verzamelen en met een katapult op doelwitten schieten. De eerste die de drie doelwitten raakte won. Natuurlijk zaten er addertjes onder het gras. Zo mocht er pas begonnen worden met schieten als de kandidaat vijf kogels heeft verzameld.

Na een flinke strijd met Kaj was Carlos de eerste die twee doelwitten raakte. Maar zijn munitie raakte op waardoor hij nieuwe munitie moest verzamelen. Intussen waagde Soundos nog een poging om in de buurt te komen, maar dat mocht niet baten. 

Onbekende kandidaten

Het was voor het eerst in jaren dat er naast BN'ers ook weer onbekende deelnemers meedoen aan het RTL 5-programma. Ook Herold Dat, Marlé Janssen en de Enschedese Imke Wieffer deden als niet-BN'er mee aan het programma.

Zodra je aan zo'n programma meedoet word je natuurlijk wel bekend. Carlos: "Het is best wel gek. Normaal zit je gewoon lekker in de bus, met een trainingspak. Als je nu op stap gaat naar de stad wordt je constant aangesproken. Dan willen ze met je op de foto enzo."

Judovereniging Hantei in Oldenzaal

Bij judovereniging Hantei in Oldenzaal hadden veel leden zich verzameld om de finale te bekijken. Carlos traint nu in Heerenveen, daarvoor jarenlang bij Hantei. Enkele weken geleden gaf hij er nog een clinic.

Voorzitter Gerrit Eissink van Hantei is trots. "We gaan met het bestuur zo snel mogelijk vergaderen, want we gaan Carlos huldigen", zegt Eissink. 

Volgend seizoen is er bij Expeditie Robinson weer plek voor onbekende kandidaten, maakte presentatrice Nicolette Kluiver bekend.

Meer over dit onderwerp:
Expeditie Robinson Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: