Eerste paal van Hardenbergs ziekenhuis in de grond geslagen

Vanmiddag is de eerste paal van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg in de grond geslagen. De werknaam van het ziekenhuis is Medisch Centrum Vechtdal. Het komt in feite naast het huidige Röpcke Zweers ziekenhuis te staan.

Het heeft jaren geduurd voordat de bouw van het ziekenhuis eindelijk kon beginnen, de organisatie moest eerst de financiën op orde hebben. In totaal komt 5% van de totale financiële bijdrage van specialisten en dokters die in het ziekenhuis gaan werken. "Dat geeft aan dat veel mensen er belang bij hebben dat het ziekenhuis behouden blijft", aldus Refik Kaplan, bestuurder van de Saxenburgh Groep.

Belangrijk voor regio

"Het streekziekenhuis is belangrijk voor de regio. Van Vroomshoop tot inwoners van Drenthe, het verzorgingsgebied van dit ziekenhuis telt zo'n 110.000 mensen."

Peter Snijders is als burgemeester van Hardenberg blij dat de eerste paal nu de grond in is geslagen. "Het dossier is dik, en het belang van een regio ziekenhuis is groot. Als bestuurder ben ik dan ook blij dat we nu de starthandeling hebben gehad."

Ook huisartsen zijn betrokken bij het totstandkoming van het nieuwe ziekenhuis. "De lijntjes zijn kort tussen de specialisten en de huisartsen. Dat werkt nu ook al, maar het nieuwe centrum is volgens de Ommense huisarts Habets 'een mooie nieuwe verpakking voor nu al goede inhoud'.

Medisch Centrum Vechtdal in 2020 klaar

Het huidige ziekenhuis in Hardenberg blijft gewoon open, omdat de nieuwbouw in feite op de parkeerplaats gebeurt.  Daarna wordt alleen het meest oude deel gesloopt. De poliklinieken blijven staan, die zijn nog maar een een jaar of 15 oud. Het nieuwe ziekenhuis is in 2020 klaar voor gebruik. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
ziekenhuis hardenberg opening Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: