Heracles Almelo vindt bij Feyenoord zijn Waterloo in achtste finales KNVB Beker

In de achtste finales van de KNVB Beker heeft Heracles Almelo niet voor een verrassing kunnen zorgen. In Rotterdam was Feyenoord met 3-1 te sterk voor de formatie van trainer John Stegeman.
Feyenoord schoot uit de startblokken en dat betaalde zich al snel uit. Na matig uitverdedigen van Wuytens wist Vilhena met een voorzet Berghuis te bedienen, die op zijn beurt de 1-0 tegen de touwen schoot. De Rotterdammers roken bloed en zaten na een kwartier op rozen toen Van Beek een afgeslagen hoekschop binnen wist te koppen.

Breukers

Halverwege de eerste helft kwam Heracles, dat speelde zonder de geblesseerde Niemeijer, uit het niets op 2-1. Darri had vanaf links een voorzet in huis op de mee opgekomen Breukers, die fraai de aansluitingstreffer binnen schoot. In het vervolg kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en was het ook dicht bij de gelijkmaker. Jones redde op een schot van Peterson en vervolgens ging de rebound van Breukers naast.

Strijdvaardig Heracles

Na rust liet Heracles zich de kaas niet van het brood eten en hield de ploeg lang stand tegen Feyenoord. De thuisploeg kreeg een mogelijkheid via Tapia en aan de overkant was invaller Vermeij, op aangeven van Kuwas, dicht bij de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd werd de Almelose hoop op een verlenging gesmoord. Op advies van video-scheidsrechter Björn Kuipers ging de bal op de stip en dat buitenkansje was wel aan Berghuis besteed, 3-1. Dat was ook het slotakkoord in de Kuip.

Feyenoord - Heracles Almelo 3-1

1-0 Berghuis (7)
2-0 Van Beek (16)
2-1 Breukers (23)
3-1 Berghuis (86/strafschop)
Arbiter: Nijhuis
Geel: El Ahmadi
Feyenoord: Jones; St. Juste (Nieuwkoop/58), Van Beek, Tapia, Malacia; El Ahmadi (Amrabat/68), Toornstra, Vilhena; Berghuis, Vente, Boëtius.
Heracles Almelo:  Castro; Droste, Wuytens, Baas, Breukers; Jakubiak, Pelupessy, Monteiro (Navratil/78); Kuwas, Peterson (Gladon/78), Darri (Vermeij/65).
Bekijk hier de statistieken van Heracles in de KNVB Beker.