nieuws

Geen gezamenlijk Twents poppodium: fusie Metropool en Atak van de baan

De fusie tussen poppodia Metropool in Hengelo en Atak in Enschede gaat niet door. Uit een accountantsonderzoek blijkt dat de situatie van Atak dat niet toelaat.
Het was bijna rond, de fusering van Metropool en Atak. "Met de eindstreep in zicht is het alsnog fout gegaan", vertelt de Enschedese wethouder Jeroen Hatenboer.

Blijven bestaan

Dat de fusie van de baan is, wil niet zeggen dat Poppodium Atak helemaal verdwijnt. "Ik denk dat Atak zal blijven bestaan, maar de fusie met Metropool gaat niet door", legt Hatenboer uit.
De wethouder betreurt de situatie. "Metropool is door ons gevraagd de programmering in Enschede over te nemen. Het is naar dat het zo moet, maar we kunnen niet anders."

Subsidie

Drie jaar lang is gekeken naar de mogelijkheden om het Enschedese en Hengelose poppodium te laten fuseren. Het doel was om één Twents poppodium te creëren, maar die poging is dus mislukt.
De twee podia hebben gezamenlijk een subsidieaanvraag gedaan. Hatenboer: "In deze vorm zal er geen subsidie worden verstrekt."

Behoefte

Er komt wel een Twents poppodium, maar dan alleen met Metropool. De financiële situatie van Atak heeft volgens de wethouder niets te maken met de vraag naar popmuziek in Twente.
"Er is zeker behoefte aan popmuziek in Twente, daar ligt het niet aan", besluit Hatenboer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.