nieuws

Bewoners appartementencomplexen in Nijverdal geëvacueerd na brand in parkeergarage

Aan de Constantijnstraat in Nijverdal heeft vannacht brand gewoed in de parkeergarage van twee appartementencomplexen. De gebouwen zijn ontruimd door hulpdiensten.
In de parkeergarage van de panden stonden twee auto's in brand. De hulpdiensten hebben meer dan zestig mensen uit de appartementen gehaald. Alle bewoners zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. 

Opvang in restaurant

De bewoners die zijn geëvacueerd zijn opgevangen in grand cafe Toitoi. Ze moesten soms wakker gemaakt worden door de brandweer. Een aantal mensen is met hoogwerkers uit hun woning gehaald.
Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De brandweer had de brand na ruim een uur geblust. Het pand wordt geventileerd om de rook eruit te krijgen. De omgeving heeft geen last meer van de rook, meldt de brandweer op Twitter. 

Complex nog lang niet rookvrij

Het is nog niet bekend wanneer de bewoners hun woning weer in kunnen. Het duurt volgens de brandweerwoordvoerster nog uren om de rook uit het gebouw te krijgen. De woningen worden daarna nog stuk voor stuk gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.