nieuws

Bewoners appartementencomplex Nijverdal na brand opgevangen in hotel

De bewoners van het vannacht ontruimde appartementencomplex Prinsenborg aan de Constatijnstraat in Nijverdal krijgen woensdag pas te horen wanneer ze terug mogen keren in hun woning. Een deel van hen verblijft in Hotel De Uitkijk in Hellendoorn, anderen kozen ervoor om naar familie of vrienden te gaan.
De 67 bewoners van het appartementencomplex moesten vannacht hun woning uit omdat er een brand woedde in de de parkeergarage onder het gebouw. Vanwege de hevige rookontwikkeling achtte de brandweer het raadzaam het complex te ontruimen. 

Geen paniek onder bewoners

De ontruiming verliep rustig en er was geen sprake van paniek. "Je staat wel raar te kijken als er 's nachts iemand op de deur staat te bonzen dat je onmiddellijk je huis uit moet. Dat geeft wel wat spanning. Maar eigenlijk was er sprake van een rustige situatie voor de bewoners", aldus mevrouw Bos die samen met haar man naar buiten moest in het holst van de nacht.
Alle bewoners werden in eerste instantie opgevangen in Grand Cafe Toi toi aan de Willem Alexanderstraat twee honderd meter verderop. Toen duidelijk werd dat de bewoners niet meteen na de brand terug konden keren naar hun woning in verband met de rook en aanwezige koolmonoxide is voor hen een slaapplek geregeld in hotel Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn.

Burgemeester regelde zelf vervoer

De bewoners horen aan het eind van de ochtend wanneer ze terug mogen in hun woning. De gemeente neemt daar na overleg met de brandweer rond elf uur een besluit over. Voorlopig is mevrouw Bos tevreden over de opvang en het vervoer. "De burgemeester heeft zelfs nog mensen in haar auto naar het hotel gebracht. We zitten hier prima. We hebben een kamer, bed en een broodje, maar slapen kon ik niet meer." 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.