nieuws

Syriëganger Victor D. uit Heeten spoorloos, advocaat noemt situatie ‘zorgelijk’

Victor D. uit Heeten is spoorloos
Victor D. uit Heeten is spoorloos
Syriëganger Victor D. uit Heeten is spoorloos sinds hij aan het begin van deze maand een poging deed om zichzelf aan te geven bij het Turkse leger.
“De brief waarin hij Turkije toestemming vraagt, is zijn laatste teken van leven”, zegt zijn advocaat André Seebregts. “Zorgelijk.”

Onderweg naar Turkse grens
Op 6 december bracht oud-PVV’er Arnoud van Doorn een mail naar buiten waarin D. toestemming vraagt aan de Turkse regering om via dat land naar Nederland te reizen. Daar wilde hij zijn strafproces bijwonen.

D. zou op het moment van versturen van het bericht onderweg zijn van de Syrische stad Idlib naar de Turkse grens.

Geen contact
De advocaat van Victor D. heeft zijn cliënt nog niet kunnen bereiken sinds de poging om Turkije te halen. Ook heeft hij van het Openbaar Ministerie nog niet begrepen dat D. gearresteerd is in Turkije.
Het ministerie van Justitie, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Turkse ambassade in Den Haag, het Turks consulaat in Deventer en de Nederlandse ambassade in Ankara willen, kunnen of mogen geen informatie geven over de zaak.
Ook Arnoud van Doorn, een voormalig PVV'er met wie Victor D. de plannen voor zijn overgave bij Turkije maakte, heeft sinds begin december niets van de 30-jarige Heetenaar vernomen.

Lidmaatschap terreurorganisatie
D. reisde in 2013 vanuit Nederland naar Syrië. Sinds december vorig jaar staat hij op de Nationale Terreurlijst.

Begin maart werd hij opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Hij wordt verdacht van lidmaatschap van een terreurorganisatie. Hij gaf aan terug te willen keren naar Nederland om zichzelf te kunnen verdedigen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.