Megan (13) uit Stegeren grijpt naast titel beste Farmvlogger

Ze deed een gooi naar de titel 'beste Farmvlogger van ons land', maar de dertienjarige Megan Leeuw uit Stegeren, de buurtschap bij Ommen, is het uiteindelijk niet geworden. Beste 'boerenfilmpje' werd dat van de twaalfjarige Daan Oskam uit Leusden.

Megan deed mee met een filmpje dat ze op haar eigen YouTube-kanaal Meganleeuw had geplaatst.

Waar de boerenorganisatie LTO vroeger via advertentiecampagnes jongeren warm probeerde te maken voor de agrarische sector gebeurt dat tegenwoordig op een hedendaagse manier. Vandaar dat boeren-in-de-dop door het hele land waren opgeroepen een filmpje op te nemen over het reilen en zeilen op de boerderij. Dat leverde tientallen reacties op.

Voetsporen
Megan zit nu nog in de tweede klas van het Vechtdal College: “Het lijkt me leuk om later in de voetsporen van mijn vader te treden. We hebben een melkveehouderij met zo’n vijftig koeien. Een bedrijf dat ooit door mijn opa is begonnen.”

Megan heeft twee broers: “Een van hen wil waarschijnlijk later de boerderij overnemen. Misschien dat ik ‘m dan kan helpen op de boerderij. Maar dat zijn dingen die we later nog maar eens moeten overleggen hoe we dat gaan doen.”

Kalfjes
Wat ze het leukst vindt aan de boerderij: “Het werken met dieren. Wanneer er bijvoorbeeld een jong kalfje wordt geboren. Iets waar ik pas nog bij heb geholpen.”

Meer over dit onderwerp:
Vechtdal Stegeren Ommen Nieuws
Deel dit artikel: