nieuws

Sanne Haarsma was depressief; haar boek moet een lichtpuntje zijn voor anderen

De periode rondom de Kerstdagen is voor velen een vrolijke tijd, voor anderen juist moeilijk. Sanne Haarsma uit Raalte heeft een dichtbundel geschreven om lichtpuntjes tijdens de donkere dagen te brengen; Ik fluister je liefs.
Ze heeft zelf een hele strijd geleverd, omdat ze een aantal jaren een burn-out heeft gehad. "Tijdens het eerste jaar van mijn burn-out vond ik de dagen zo donker. Ik zat alleen thuis en dat maakt zo eenzaam. Vooral ook door foto's op social media lijkt iedereen het leuk te hebben."
"Het is onzichtbaar dat je ziek bent. Ook dat maakt het moeilijk", zegt Haarsma. "Het was zelfs zo erg dat ik tijdens mijn verjaardag alleen boven ben gaan zitten. Ik kon de prikkels niet meer aan, dus de familie zat beneden zonder mij."

Schrijven hielp haar

Toch duurde het wel even voordat ze haar verhalen op durfde te schrijven en te presenteren aan een grote publiek, maar uiteindelijk wilde ze het verhaal graag delen om zo anderen te steunen en hoop te geven. "Gaandeweg het schrijven, schreef ik al mijn verdriet van mij af. Daardoor ging ik er helemaal voor."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.