nieuws

Windesheim stelt aannemer aansprakelijk voor vloer X-gebouw

Hogeschool Windesheim X-gebouw
Hogeschool Windesheim X-gebouw
Hogeschool Windesheim heeft aannemer Trebbe uit Enschede formeel aansprakelijk gesteld voor de problemen met de vloer van gebouw X. Het gebouw in Zwolle ging in oktober dicht toen bekend werd dat de vloeren niet veilig waren.
Hoeveel het herstel van de betonvloeren gaat kosten, is nog niet bekend. De hogeschool in Zwolle heeft nu al 700.000 tot 800.000 euro uitgegeven aan bijkomende kosten voor onder meer de verhuizing, verbouwingen en het huren van ruimtes en parkeerplaatsen.

Onveilige vloeren

De onveilige vloeren kwamen aan het licht nadat een parkeergarage in Eindhoven was ingestort. Al snel bleek dat de vloeren van meerdere gebouwen niet aan de eisen bleken te voldoen. Naast het pand  van Windesheim werden ook gebouwen van Saxion in Enschede, basisschool Het Festival in Zwolle en een gebouw van Lorna Wing in Deventer gesloten.
Op dit moment wordt er nog een landelijk onderzoek gedaan naar oplossingen. Dit onderzoek wordt vervolgens door een constructeur vertaald naar de situatie voor Windesheim. De hogeschool verwacht dat er dit voorjaar naar het gebouw wordt gekeken.
Een woordvoerder van Windesheim laat weten er alle vertrouwen in te hebben dat het X-gebouw na de zomer weer open gaat. Voor het komende half jaar heeft Windesheim alternatieve lokalen geregeld, waardoor het niet in de problemen komt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.