Gemankeerd PEC Zwolle lijdt grote nederlaag bij ADO Den Haag

PEC Zwolle gaat toch enigszins met een vervelend gevoel de kerstdagen tegemoet. De formatie van John van 't Schip - dat het moest stellen zonder zes basisspelers - ging hard onderuit bij ADO Den Haag. Het werd 4-0.

PEC Zwolle moest het in Den Haag al doen zonder de geblesseerde Freire en Sandler en geschorste Marcellis en Mokhtar. Tot overmaat van ramp viel Saymak in de warming-up uit met een blessure. Daarnaast was Thomas er niet bij, want de Nieuw-Zeelander staat op het punt om vader te worden. 

ADO op voorsprong

Daardoor maakten Sander van Looy en Mark Bruintjes hun basisdebuut bij de Zwollenaren. ADO was de bovenliggende partij in de eerste helft en kwam halverwege op voorsprong dankzij een rake kopbal van Falkenburg. PEC mocht Boer dankbaar zijn dat de schade beperkt bleef. Ondaan was aan de overkant dicht bij de gelijkmaker, maar zijn lob miste precisie. Op slag van rust kwam de thuisploeg op 2-0 via Johnsen, die ongedekt de 2-0 kon binnen koppen. 

Lijdensweg

Het werd uiteindelijk een uiterst vervelende avond voor PEC. Nadat eerst een schot van Namli ternauwernood werd gered door Zwinkels, was het duel even later gespeeld. Falkenburg maakte op aangeven van Becker zijn tweede van de avond. Tien minuten later werd het ook nog 4-0 voor ADO dankzij Johnsen. Een grotere nederlaag werd de bezoekers uiteindelijk bespaard. 

ADO Den Haag - PEC Zwolle 4-0

1-0 Falkenburg (23)

2-0 Johnsen (44)

3-0 Falkenburg (52)

4-0 Johnsen (62)

Arbiter: Blom

Geel: Van Polen, Dekker, Nijland

ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Bakker, Meijers; Immers, El Khayati (Van Kins/88), Gorter (Kuipers); Becker, Johnsen, Falkenburg (Duplan/82).

PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Van Looy, Van Polen, Bruintjes (Woudstra/72); Dekker, Marinus (Benschop/72), Bakker; Namli, Israelsson (Nijland/46), Ondaan.

Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: