Heracles Almelo sluit kalenderjaar teleurstellend af en verliest in Venlo

Heracles Almelo gaat met een zuur gezicht aan de kerstdis. De ploeg van trainer John Stegeman verloor zondagmiddag met 3-1 op bezoek bij VVV-Venlo.
Heracles kreeg al na een minuut de kans om de score te openen, maar spits Vincent Vermeij raakte de bal niet vol genoeg. Hierna deelden de Almeloërs via Reuven Niemeijer en Brandley Kuwas enkele speldenprikjes uit, maar het was VVV-Venlo dat in de zeventiende minuut op voorsprong kwam. Na een goede actie van Torino Hunte kwam de bal bij spits Lennart Thy, die vanaf randje zestien vrij binnen kon schieten, 1-0.

Vanaf de stip

Tien minuten hierna kreeg Heracles echter de uitgelezen mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, nadat VVV-verdediger Roel Janssen in het zestienmetergebied een ongelukkige overtreding beging op Tim Breukers. Niemeijer wist wel raad met dit buitenkansje en zorgde vanaf de stip voor de gelijkmaker. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-1 stand aan de thee gingen.

Hattrick Thy

Net als in het eerste bedrijf kregen de Almeloërs ook in de tweede helft al direct na het fluitsignaal een grote kans om op voorsprong te komen. Het schot van doelpuntenmaker Niemeijer ging echter voorlangs. Hierna nam VVV het heft in handen. Een lange bal over de Heracles-defensie werd juist ingeschat door Thy, die vervolgens koelbloedig zijn tweede van de middag achter doelman Bram Castro werkte. Heracles was niet bij machte om échte kansen te creëren en kwam een kwartier voor tijd nog dieper in de problemen nadat Thy zijn hattrick completeerde, 3-1.

Elfde plek

In de slotfase van het duel ging de mannen van Stegeman op zoek naar de aansluitingstreffer. Een schot van Jamiro Monteiro leek in de kruising te eindigen, maar VVV-doelman Lars Unnerstall bracht knap redding. Kort hierna zag het ernaar uit dat Kristoffer Peterson dan wél het net zou vinden. Zijn inzet spatte echter uiteen op het houtwerk. Gescoord werd er niet meer en dus leed Heracles, net als afgelopen donderdag tegen Feyenoord, wederom een 3-1 nederlaag. Door het debacle in Venlo eindigen de Almeloërs het kalenderjaar 2017 als nummer elf van de eredivisie.
VVV-Venlo - Heracles Almelo 3-1