Levende Kerststal in Enter brengt bezoekers 2000 jaar terug in de tijd

Vele honderden bezoekers van de Kerststal in Enter beleefden vandaag het kerstverhaal in levende lijve. Een kerstverhaal dat werd verteld en gespeeld door de Enterse Kloomp'n Daansers.Â

In het bos aan de Jagersweg in Enter was het alsof de tijd tweeduizend jaar was teruggedraaid. Bij binnenkomst van het bos werd iedere bezoeker ingeschreven, zoals Keizer Augustus dat in het jaar 0 ook liet doen. Vervolgens kwamen de bezoekers het plaatsje Bethlehem binnen, waar herders in het open veld bij het kampvuur over de kudde schapen waakten. 

Verderop stond er een bedoeïenentent waar kinderen hun broodje konden roosteren. Maar de grote publiekstrekker was natuurlijk de stal, waar het pasgeboren Kerstkindje van Jozef en Maria in een kribbe lag naast de os en de ezel. De ster boven de stal leidde de weg voor de drie koningen, die arriveerden met geschenken.

Wie het kerstverhaal van nabij wil beleven is ook op Tweede Kerstdag nog welkom in het Enterse bos. Vorig jaar vonden zevenduizend mensen uit het hele dag de weg naar de Levende Kerststal.   

Meer over dit onderwerp:
Kerststal enter Reggestreek Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: