Tweede Kamerlid Von Martels niet tevreden met antwoorden over elektrohypersensitiviteit

Tweede Kamerlid Von Martels uit Dalfsen is niet tevreden over de antwoorden die hij kreeg van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de vragen die hij stelde over elektrohypersensitiviteit.

"Ik heb het gevoel dat ik ben afgescheept met antwoorden die ik zelf ook had kunnen verzinnen," zegt Von Martels. Hij vindt dat er serieuzer gekeken moet worden naar de problematiek rondom EHS. 

Brieven

Hij ontving meerdere brieven van mensen die aangaven dat ze ziek zijn geworden door elektromagnetische straling. Hij heeft de klachten serieus genomen en heeft het onderwerp op de agenda gezet. 

Wetenschap

Volgens natuurkundige Sebastiaan Waanders van de Universiteit Twente is uit onderzoek niet gebleken dat men ziek wordt van deze vorm van straling. "Er zijn de afgelopen 60 jaar 4500 onderzoeken gedaan wat straling met je doet. De straling die komt van wifi, zendmasten en decttelefoons zijn te laag om invloed te hebben."

Tevens wordt er onderzoek gedaan naar of mensen die zeggen dat ze EHS hebben de straling daadwerkelijk kunnen voelen, maar tot nu toe is altijd uitgekomen dat het niet mogelijk is. 

Ziek door straling

Von Martels vindt dat het probleem serieus genomen moet worden. "De wetenschap weet nog niet of het bestaat en daarom weet ik als politicus het antwoord ook niet. Er moet meer onderzoek volgen en de groep die aangeeft er last van te hebben, moet betrokken worden."