Zwolse Anita is Welzorg zat en organiseert protestmars

Anita van Ewijk uit Zwolle is helemaal klaar met Welzorg en organiseert daarom een protestmars dwars door Zwolle. "De service van Welzorg is ver te zoeken", klaagt Anita.

De problemen met het bedrijf stapelen zich op voor Anita. Halverwege november vroeg zij om nieuwe voorbanden voor haar rolstoel.

Bijna tien dagen later kwam er een monteur om de banden te vervangen. "Maar hij had alleen achterbanden bij zich", vertelt de Zwolse gefrustreerd.

Harde wielen

Omdat Anita spastische benen en een gevoelige rug heeft is zij gebonden aan haar rolstoel. "Afgelopen vrijdag kwam er eindelijk iemand om mijn voorbanden te vervangen. Maar dat zijn keiharde plastic wielen, weer de verkeerde wielen."

Als Anita haar oude, zachtere voorwielen weer op haar rolstoel wil, is dat niet meer mogelijk. "Ik heb de hele kerst met rugpijn op bed gelegen. Met die harde wielen over het laminaat rijden is met mijn fysiek geen doen", legt Anita uit.

Druppel

Het voorval met de wielenwissel is slechts de druppel die de emmer liet overlopen. Anita: "Ik heb veel meer slechte ervaringen met Welzorg. Nu ben ik het echt zat."

Doel

"Het voornaamste voor mij is dat de gemeente Zwolle het contract met Welzorg opzegt", legt Anita uit. "Er zijn nog veel meer mensen die problemen hebben met de organisatie, dus eigenlijk moet Welzorg overal stoppen.

Oude wielen

De zachte wielen die al onder de rolstoel zaten, komen toch weer onder de mobiele zetel. "Vandaag heb ik te horen gekregen dat de oude wielen alsnog weer onder mijn rolstoel komen."

Toch gaat de protestmars op 22 februari gewoon door. "De problemen zijn structureel bij het bedrijf. Met een protestmars dwars door de Diezerstraat in Zwolle wil ik aandacht voor deze wanpraktijken vragen", besluit de Zwolse.

Niet bereikbaar

Welzorg was niet bereikbaar voor commentaar.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: